GOLF TROPHY DAY

10:00
Torsdag 2 september
Karlskoga Golfklubb

Vi tävlar i lag om 2 personer som representerar ett företag eller organisation. Självklart kan ni anmäla fler lag från samma företag.
Spelformen är Irish Greensome (se nedan) och spelas på Karlskoga GK
Starttid mejlas ut via min golf när startordningen är fastställd.
Önskemål om tidig eller sen start kan meddelas i bokningen och tillgodoses efter bästa förmåga.
I samarbete med Arena Reklam erbjuder vi lagtröjor med Namn & Företags logo. till en kostnad av 150:-/st. Tillval i anmälan.
Vid beställning av tröjor måste anmälan ske före 20.8 Se tröjan här.

Första start avgörs av antal deltagare, våran ambition är att sista bollen är inne ca:17.00
Så en kvalificerad gissning på första start, ca.10.30-11.00
Fika på 9an och färdkost under tävlingen är inkluderad i startavgiften. Meddela ev. matavvikelser i din anmälan som bör vara oss tillhanda senast 26 augusti.
Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. 

 

Regler Irish Greensome
Par 4 och 5 hål: Båda spelarna i laget slår ut varsin boll och slår därefter ett slag på partnerns boll. Laget väljer sedan en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen eller tillfälle när man skall välja boll.

Par 3 hål: Båda spelarna i laget slår ut varsin boll men väljer sedan direkt en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut.

Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen.

Provisorisk boll på par 3 hål: Om båda bollarna kan vara förlorade utanför vattenhinder eller Out of Bounds får sidan välja en spelare som ska spela en provisorisk boll. Hittas sedan ingen av bollarna så är den provisoriska bollen i spel och den som inte slog den provisoriska bollen fortsätter spela bollen. Hittas en av bollarna så är den provisoriska bollen borta och den hittade bollen är i spel och den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag. Hittas båda bollarna är den provisoriska bollen borta och ni väljer vilken boll ni skall fortsätta med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag.

Provisorisk boll från tee eller annan boll satt i spel från tee ska spelas från den tee, varifrån den ursprungliga bollen spelades.

Provisorisk boll på par 4 och 5 hål:
Provisorisk boll spelas av den spelare som skall slå nästa slag på den boll som det spelas en provisorisk boll för och spelas från den plats där föregående slag slogs

Gå till inlägget