KarriäriKARLSKOGA

Alfred Nobel lämnade efter sig ett arv att vara stolt över. Om det arvet ligger till grund för att Karlskoga idag är Sveriges mest civilingenjörstäta stad kan vara osagt, men gissningsvis spelar det in.

Likt de flesta städer erbjuder näringslivet i Karlskoga en stor bredd. Det som skiljer sig är den stora andel högteknologiska- och innovativa företag som etablerat sig i staden. Detta gör i sin tur att det finns många attraktiva och intressanta yrkesroller i området.

Karlskogas industri präglas idag av en stor bredd av olika kompetenser och tekniker för industriell tillverkning och produktion. Industri- och teknikföretagen söker kompetens både för att ta tillvara bredden inom industrin samt för att vidareutveckla spetsteknologier.

Inom de närmaste åren kommer industrin behöva anställa över 1000 nya medarbetare, både produktionspersonal och tjänstemän. Framförallt söker man efter en mängd civilingenjörer och högskoleingenjörer.

Arbetsmarknaden i Karlskoga är bred och diversifierad vilket innebär att vi utöver teknisk kompetens också vill välkomna dig med annan utbildning och erfarenhet. För den som vill studera finns både Karlstad och Örebro universitet i närheten.

Västra Bergslagens Industriförening berättar om deras medlemsföretags kompetensbehov.

DEN LÅNGSIKTIGA KOMPETENSFÖRSÖRJNINGEN

I Karlskoga arbetar vi aktivt för att skapa en nära kontakt mellan skolan och våra teknik- och industriföretag. Skolan har också i uppdrag att öka elevernas intresse för teknik- och naturvetenskapliga ämnen. Det här arbetet är viktigt för att säkerhetsställa den långsiktiga kompetensförsörjningen men också för att matcha utbildningens innehåll och kvalité enligt arbetsmarknadens behov och förväntningar.

Som ett led i detta arbete har Karlskoga kommun tillsatt Martina Augustsson i en samordningsroll mellan skolan och näringsliv med uppdrag att förstärka relationer, förbättra strukturer och vara den funktion som har helhetsperspektiv i dessa frågor. I denna funktion ingår bland annat att leda arbetet gällande praktik så som APL, LIA och PRAO.

Inflyttarservice
ÄR DU NYFIKEN PÅ HUR DET ÄR ATT LEVA OCH BO I KARLSKOGA? HÖR AV DIG TILL MIG!

Ellen Persson

Inflyttarservice

Har du fått jobb i Karlskoga och vill veta mer om hur det är att leva och bo här? Ta kontakt med mig så berättar jag vad Karlskoga har att erbjuda. Jag visar gärna upp staden; allt gällande arbetsgivare, skolor, föreningsliv och bostadsområden. Hör gärna av dig till mig!

ellen.persson@karlskoga.se

073-765 53 95

Kontakta mig