LevaiKARLSKOGA

Omgivet av vacker natur vid Möckelns norra strand ligger Karlskoga. Karlskoga har en historia präglad av innovation och beskrivs ofta som en småstad med storstadskänsla.

Stadsbilden är varierad och omväxlande med inslag av sekelskifteshus, arkitektritade villor från 50-talet men även moderna nybyggda bostäder. Det fördelaktiga läget med 20 mil till både Stockholm och Göteborg gör Karlskoga attraktivt om man vill placera sig strategiskt mitt emellan landets största städer. I Karlskoga finns något för alla.

I Karlskoga prioriteras barnomsorg och sjukvård och det arbetas aktivt med att få en så bra skola som möjligt för alla, oavsett behov. Människor ska leva och må bra i Karlskoga helt enkelt – hela livet.

Karlskoga är i en stark tillväxtfas och vi bygger nu många nya bostäder för att skapa en attraktiv boendemiljö. Både för våra nuvarande invånare och de som är intresserade av att flytta hit.

Karlskoga har ett rikt föreningsliv inom sport, kultur och natur. Det finns något för alla, stora som små.

Klicka för ljud

Karlskoga växer

Bullerdalens förskola – en ny hållbar förskola

I Karlskogas östra delar byggs just nu en ny förskola med extra fokus på hållbarhet. Den nya förskolan kommer att bestå av sex avdelningar och ska står klar hösten 2021.

Bostadsbyggande aggerudsviken

Karlskoga kommun driver flera stora bostadsprojekt och ett av de största är projektet Aggerudsviken, där två vikar kommer grävas för att kunna erbjuda framtida boende genom en sjönära tomt med utsikt över Möckeln. Projektet kommer beräknas vara färdigställt sommaren 2022.

Nobelhallen – framtidens evenemangsarena

Karlskoga kommun gör nu en miljonsatsning på Nobelhallen. 2023 ska den vara så mycket mer än bara ishall – den ska vara en framtidens evenemangsarena.

Nytt, modernt Klubbhus vid Kilsta IP

Vid Kilsta IP i Karlskoga byggs just nu ett nytt, modernt klubbhus till fotbollsföreningen RIK Karlskoga som har sin hemmaplan där. Klubbhuset ska stå klart i maj 2021.

Kvinnohuset – byggs ut och renoveras

Kvinnohusets lokaler anpassas och byggs ut så att Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors kan utveckla sitt arbete och stötta fler kvinnor och barn i utsatta situationer.

Nobelstadion – renovering av lokaler

Nobelstadion ska renoveras med start 2021. Vi ska också se över energiförbrukning och tillgänglighet i lokalerna.

Näringslivsförtur i bostadskön

Du som fått en ny tillsvidareanställning, eller en längre anställning via bemanningsföretag, inom kommunen och avser att flytta hit får så kallad näringslivsförtur. Detta innebär att du får en förtur i bostadskön för att så snabbt och smidigt som möjligt ska kunna flytta hit och börja arbeta. Läs mer om näringslivsförturen samt annat gällande boende på www.karlskogahem.se

Inflyttarservice
Är du nyfiken på hur det är att leva och bo i karlskoga? hör av dig till mig!

Ellen Persson

Inflyttarservice

Har du fått jobb i Karlskoga och vill veta mer om hur det är att leva och bo här? Ta kontakt med mig så berättar jag vad Karlskoga har att erbjuda. Jag visar gärna upp staden; allt gällande arbetsgivare, skolor, föreningsliv och bostadsområden. Hör gärna av dig till mig!

ellen.persson@karlskoga.se

073-765 53 95

Kontakta mig