Företagsklimatet i Karlskoga: högt betyg återigen

iKarlskoga
Svenskt näringslivs årliga undersökning av kommuners företagsklimat är nu klar och publicerad. Karlskoga har ett fortsatt bra betyg och i helhet ett nöjt näringsliv.

På tre år har Karlskoga kommun gått från plats 227 till plats 63 (2022) i näringslivsrankingen, idag släpptes resultatet av enkäten för 2023 och vilken plats kommunen får i rankingen släpps i september. Man kan se ett fortsatt nöjt näringsliv och ett stort engagemang från både tjänstemän och politiker att fortsätta jobba aktivt med dessa frågor för att bli ännu bättre.

Svenskt näringslivs regionchef för Örebro län Karl Hulterström presenterade idag resultatet av företagsklimatsundersökningen i Karlskoga kommun. Utöver presentationen av statistiken öppnade han även upp för dialog med både tjänstemän och politiker på plats och gav en analys på varför det ser ut som det gör, och även vilka punkter kommunen behöver arbeta vidare med.

“Man kan se på dessa undersökningar att vi gjort en väldigt positiv resa de senaste fem åren, vilket jag är väldigt stolt över. Vi har fortfarande några punkter vi behöver jobba på och dem är jag självsäker i att vi kommer att lösa. Vi har kompetenta medarbetare och engagerade politiker.”

Anna Posth, Näringslivschef

För att ta del av resultatet klickar du HÄR.