Innovationsledningsutbildning för både kommun och näringsliv – för ett starkt samarbete

iKarlskoga

Under veckan har Vuxnas lärande & Yrkeshögskolan Karlskoga arrangerat en innovationsledningsutbildning. Utbildningen leddes av Magnus Karlsson, forskare inom innovationsledning vid KTH och en av grundarna av yrkesföreningen Innovationsledning, som föreläste om nyttan med ett innovationsledningssystem och hur en utbildning kan stärka en organisations innovationsförmåga.

“Det känns jätteroligt att få vara här och föreläsa! Det händer så mycket i Karlskoga just nu, både industriellt men också kunskapsmässigt. Det är roligt att se både företrädare från kommunen och näringslivet delta på utbildningen, det visar på ett bra samarbete mellan de två.”

Magnus Karlsson

Johanna Eklind, projektkoordinator och kvalitetsutvecklare på Karlskoga kommun, var en av deltagarna under utbildningen:

“Det har varit en kul och inspirerande dag med givande samtal och många nya tankar. Eftersom innovation är en tydlig del i Karlskogas vision så omvärldsbevakar vi såklart på området för att lära oss av hur andra gör och vi har sett att allt fler kommuner tar avstamp i den här ISO-standarden i byggandet av sitt ledningssystem. Innovationsledning är en av pusselbitarna i ett systematiskt kvalitetsarbete och vi behöver fortsätta att kombinera stora innovationskliv med att ständigt utveckla befintliga processer för dem vi finns till för.”