“Karlskoga ger mig ett försprång i karriären”

iKarlskoga

Jag har fått komma in och jobba med de riktiga grejerna direkt, jag slapp de där hundåren som alla på universitetet pratade om. Jag har fått stort ansvar och får möjligheter att utvecklas hela tiden. Jag trodde inte att såna här tjänster fanns i Karlskoga och absolut inte för mig som inte ens är färdigutbildad än.

Amanda Andersson är 22 år gammal och pluggar Personal och arbetsliv/HR vid Karlstads universitet. Samtidigt jobbar deltid på Cambrex i Karlskoga som HR-assistent. Amanda är född och uppvuxen i Karlskoga och efter studenten flyttade hon till Örebro för storstadslivet men har nu återvänt till hemstaden.

“Jag förstår att folk vill ha storstadspulsen och det ville jag med, men jag tröttnade efter ett och ett halvt år. Jag saknade det nära kontaktnätet man har i Karlskoga och hur nära det är till allt. Man känner igen folk på stan och är det så att jag vill tillbaka till pulsen är den bara en 30 minuters bussresa bort.”

Amanda fortsätter att berätta om hur Karlskoga är en levande stad med shopping och restaurangliv samtidigt som man kan ta cykeln eller bilden och vara på en fin badstrand, skogen eller annan natur på bara fem minuter.

Amandas karriär hos Cambrex började med en ansökan för ett sommarjobb.

Det började bli dags att söka sommarjobb och jag var trött på att jobba inom vården med tanke på att gjort det i flera år tidigare. Så jag sökte ett jobb hos Cambrex på deras lager och logistikavdelning. Ganska snabbt blev jag kontaktad av Cambrex som frågade om jag istället skulle vilja jobba på HR-avdelningen. De hade sett i mitt CV att jag pluggade HR och tänkte att det skulle passa mig bättre. Jag blev jätteglad och sa ja direkt. Därefter har det bara rullat på jag känner verkligen hur dom satsar på mig!

Amanda berättar om hur hon känner sig sedd och att det känns att Cambrex ger henne stort ansvar och utvecklingsmöjligheter. Hon säger även att det märks i hennes omgivning på jobbet.

“En kollega som arbetar här på HR, hade en tjänst som mig innan hon fick sin fasta tjänst. Det märks verkligen att dom satsar på oss! “

Amanda beskriver hur Cambrex har gett henne ett riktigt försprång i karriären och hur att jobba i en mindre stad har gett henne helt andra möjligheter.

Om jag jämför med klasskompisar och bekanta som bor i större städer har jag helt klart fått ett försprång. Dels för att konkurrensen om tjänsterna inte är lika stor här och dels för att man får en större roll direkt i mindre städer. Jag får göra allt som har med HR att göra och har en del stora ansvarsområden; bland annat har jag ansvar för rekryteringen av processoperatörer just nu. Det känns så himla kul och jag lär mig otroligt mycket. Jag hade inte fått en liknande roll på flera år i en större stad.

Amanda pratar vidare om hur det känns häftigt att jobba i en mindre stad samtidigt som hon jobbar i hela världen.

“Det känns verkligen som att man bidrar till något viktigt genom att jobba på ett sånt här ställe. Vi gör intermediat till läkemedel som hjälper folk över hela världen. Jag pratar ju med andra kontor världen över, bland annat i Tallinn och i USA, verkligen internationellt!”  

Amanda ser ljust på en framtid och karriär i Karlskoga och planerar att stanna här.

Skriven av: Ellen Persson, iKARLSKOGA

www.ikarlskoga.se