“Vi vill ta vara på Karlskogas kompetens”

iKarlskoga

It- och techbolaget Consid har nu valt att öppna ett kontor i Karlskoga, trots redan befintliga kontor i både Karlstad och Örebro. Karlskogakontoret är just nu en del av Karlstadskontoret men med en plan att bli ett självständigt kontor så snart tillfälle ges

Consid är ett av Nordens ledande It- och Techbolag som växer i rekordfart, förutom sin spridning i Sverige har de även öppnat kontor i Oslo, Tyskland, Danmark och Polen under bara de senaste två åren.

En bra arbetsgivare och ansvar för teknikintresset

”Det är väldigt roligt att vi växer så snabbt och sprider oss vidare, även utanför Sveriges gränser. Jag tycker att det visar på att det vi gör är rätt och att det är fler och fler som vill arbeta hos oss.” säger Lisa Rengärde, HR & rekrytering Consid

Lisa berättar vidare om att de satsar mycket på de mjuka värdena men även att anpassa sig efter deras medarbetares behov, att det är viktigt att ha ett kontor man trivs på och en arbetsmiljö som känns välkomnande och varm.

Lisa berättar även om att Consid tar ett ansvar i att föra teknikintresset vidare och har bland annat något som kallas ”bring your child to work-day” där barnen ska få delta och bli intresserade av teknik redan vid en ung ålder.

”Det gäller att se till att skapa ett intresse tidigt hos barnen. Och även om de inte börjar arbeta hos oss i framtiden så är teknikbranchen en stor del av framtidens arbetsmarknad, och det kommer bara att behövas fler och fler teknikintresserade som vill utbilda sig.”

Samarbete och att ta vara på lokal kompetens

Carl Drejhammar är kontorschef för Karlstadkontoret och blev även kontorschef för Karlskogakontoret då det öppnade i januari.

”Det har länge funnits en trend att bosätta kontoren i större städer och låta de från mindre städer pendla till jobbet, men vi har nu valt att satsa på de mindre städerna. Det finns så otroligt mycket kompetens i Karlskoga som har behövt pendla ifrån stan eller arbeta hemifrån, eller kanske i värsta fall behövt flytta från en stad de tycker om för att hitta ett jobb som passar dem. Men nu vill vi satsa på Karlskoga och ta vara på den kompetens som finns här.” säger Carl Drejhammar, kontorschef Karlstad & Karlskoga

På frågan om det blir en utmaning att öppna ett kontor så pass nära två andra kontor svarar Carl att han mer ser det som en tillgång och möjlighet att växa starkare i regionerna, samt få en bättre kontakt med de redan befintliga kunderna i Karlskoga.

”Vi satsar på att få ett ännu större kundnät i Karlskoga samtidigt som vi kan få ett starkt samarbete mellan Karlstad, Karlskoga och Örebro. Det skadar aldrig att bli fler och fylla på med kompetens.”

En Karlskogabos nya arbetsplats

Lars Ekman är en av de första anställda på Karlskogakontoret och arbetar som senior konsult på Consid.

”Jag arbetade tidigare som IT-konsult i Örebro vilket jag trivdes bra med men när jag såg att Consid skulle öppna i Karlskoga kände jag att det var dags att prova något nytt. För mig som karlskogabo var det jättepositivt att de valt att öppna ett kontor här och jag visste om sedan innan vilken resa de gör just nu, klart jag ville vara med på den!”

Nu berättar Lars att han ser fram emot många nya kollegor och att få bygga upp ett starkt kontor i Karlskoga.