Adovokatdrömmarna ska bli verklighet i Karlskoga

iKarlskoga

Det är ett mycket bra företagsklimat här. Jag upplever inget armbågande utan här samarbetar människor med varandra vilket ger en utmärkt grund. Staden har samverkan i blodet vilket gör det lätt att växa och utvecklas, både som företag och person, och det resulterar i ett bra nätverkande och positiv utveckling.

Sandra Kallin är 25 år gammal och utbildad jurist vid Örebro Universitet. Nu arbetar hon på Advokatfirman Florenius & Co. i Karlskoga med advokattiteln i sikte. Sandra är född och uppvuxen i Karlskoga men det var inte en självklarhet att stanna i staden från början;

“Jag är uppvuxen här men det var inte en självklarhet för mig att stanna. Under och efter gymnasiet ville jag se något annat och få en nystart. Att plugga vidare blir ju biljetten härifrån och jag tänkte att det skulle öka karriärmöjligheterna.”

Sandra började sina studier vid Örebro universitet och planen var att flytta dit samtidigt men under tiden träffade hon kärleken och flyttade ihop med honom i Karlskoga. Under sin studietid extrajobbade Sandra på Örebro universitet där hon bland annat arbetade med Karlskoga Kommuns #pluggavidare-projekt där hon hjälpte, motiverade och inspirerade unga till just det.

“Genom mitt arbete där pratade vi mycket om vad Karlskoga har att erbjuda och vilka jobbmöjligheter som faktiskt finns här. Jag fick se staden på ett annat sätt och fick veta väldigt mycket om Karlskogas näringsliv som jag inte visste innan. Karlskoga har ett otroligt starkt näringsliv och det finns en sån utveckling här, som ung är det här verkligen en bra stad att göra karriär i. Så det var faktiskt under min tid hos #pluggavidare som jag insåg att jag ville stanna i Karlskoga och satsa på en karriär och ett liv här”

Sandra pratar även om hur hon under sin tid hos #pluggavidare fick träffa många av sina gamla lärare och se staden från ett annat håll. Hur det fick henne att inse vad staden gett henne i form av bland annat bra utbildning under uppväxten och att hon nu vill ge tillbaka och ta tillvara på det hon faktiskt har här.

“Den här staden har bland annat gett mig möjligheten till ett välbalanserat liv där tid inte slösas bort i bilköer och pendling. Allt är så nära i Karlskoga; jag har naturen med skog och sjöar max tio minuter bort, samma med stan och restauranger eller vänner och familj. Vill jag till något större finns Örebro och Karlstad väldigt nära och i nästa steg finns Stockholm och Göteborg nära. Karlskoga kanske är en mindre stad men det är en mindre stad som är nära till allt det stora.”

Nu satsar Sandra på att göra karriär i Karlskoga och hon ser att förutsättningarna för det är väldigt goda här.

“I en sånhär stad slipper man delvis de där hundåren som många på universitetet pratar om. Jag får komma in och göra ordentliga och viktiga saker direkt. Advokatfirman Florenius och Co. kombinerar ett personligt engagemang och flexibilitet som kännetecknar en mindre advokatbyrå med erfarenheten och bredden hos en större affärsjuridisk advokatbyrå och jag får verkligen prova på väldigt mycket samt att jag på nära håll får vara med och se hur det är att driva eget företag. Jag får delta i många beslut, har stort eget ansvar och egen frihet. Det är otroligt utvecklande och är verkligen glad att jag får chansen att jobba såhär.”

Sandra berättar vidare om planerna kring en advokattitel och hur Advokatfirman Florenius & Co ger henne förutsättningar att lyckas med det.

“För att få en advokattitel behöver man först en examen från juristprogrammet samt tre års praktisk kvalificerad juridisk yrkeserfarenhet. Det får jag genom att arbeta som biträdande jurist på Advokatfirman Florenius & Co. Jag behöver även genomgå en advokatexamen, vilket är en utbildning som avslutas med muntlig examination.”

Sandra pratar vidare om hur hon ser på sin framtid i Karlskoga och vad som får henne att vilja stanna kvar;

“Karlskoga är för det första en väldigt trygg stad, så det känns bra att skaffa barn och låta dem växa upp här. Det är även en långsiktig stad där det dyker upp mer och mer saker att hitta på och göra. Och sen det jag nämnde innan med att det är nära till allt, både inom staden men också nära till det utanför. Nära till skidorter, Stockholm, Oslo och Göteborg. Det finns mycket att göra här och mycket att upptäcka.”