Här får jag utrymme att utvecklas och bygga på mitt personliga varumärke!

iKarlskoga

Karlskoga har och har alltid haft väldigt intressanta och kompetenta företag vilket har skapat ett bra klimat för samverkan och en vilja att utvecklas hos företagen. De är väldigt måna om sin personal och det märks att de lägger stor vikt vid den personliga utvecklingen. Jag som ung får utrymme att utforska mina kunskaper och testa saker inom företaget samtidigt som jag får arbeta hos en trygg arbetsgivare.

Sofie Karlsson är 28 år gammal och uppväxt i Karlskoga. Efter studenten 2012 flyttade hon till Stockholm för storstadslivet och blev kvar där i åtta år. Under 2015-2017 studerade hon ekonomi och redovisning vid Yrkeshögskolan IHM Business School i Stockholm.

“Efter min utbildning fortsatte jag min tjänst som redovisningskonsult hos företaget Aspia i Stockholm, men hade reda då tankar om att flytta hem till Karlskoga någon gång i framtiden. Dels för att komma närmare familjen men också för att se vad staden hade att erbjuda karriärmässigt. Sen fick jag möjligenhet inom Aspia att byta kontor till Karlskoga, och flyttade då tillbaka till Karlskoga i mars 2020.

Sofie fortsätter att berätta om att hon senare började leta sig vidare till nya arbetsmöjligheter i stan och varför Karlskogas företag lockade:

Karlskoga har alltid haft intressanta och bra företag, det finns även väldigt många olika bolag vilket skapar en konkurrens och valmöjligheter. Detta tror jag har i sin tur lett till att företagen utvecklas snabbt och verkligen är måna om sina anställda. Det finns en enorm frihet som anställd att utforska och utveckla sina olika sidor inom ett företag istället för att hoppa runt och försöka komma på vad man vill och vad man faktiskt är bra på.”

Sofie fortsätter att berätta om hur arbetskulturen i Stockholm skiljer sig väldigt från arbetskulturen i Karlskoga:

“I Stockholm är det vanligt att folk hoppar runt på olika företag med 1-2 års mellanrum, främst för att bygga upp den lön man vill ha. Det tror inte jag ger samma trygghet inom ett företag där nomen då är att byta jobb ofta. Här i Karlskoga känns det annorlunda. Här känns det som att folk vill stanna inom samma företag och göra karriär, både inom den tjänst man börjar i men även byta tjänst inom företaget.

Sofie arbetar nu på BAE Systems Bofors i Karlskoga som redovisningsekonom och ser ljust på framtiden inom företaget:

“Jag känner verkligen att BAE Systems ger mig det utrymme jag vill ha och behöver för att utvecklas. Och som jag tidigare pratat om så känner jag absolut att jag har stöttning och peppning från företaget att testa på nya saker och bli trygg i min roll. Jag har mycket kvar att lära mig i min nuvarande roll och BAE Systems Bofors ger mig en väldigt trygg grund. En stabil grund som ger mig möjlighet att utveckla min egna roll och vem jag är.”

Hon fortsätter att berätta om hur en sådan trygg och stabil grund för utveckling är viktig för det personliga varumärket:

“Att få möjligheten att vara med och arbeta på ett så utvecklingsorienterat företag är väldigt bra för det personliga varumärket. Att man varit med och utvecklat ett ställe och gjort karriär inom ett och samma företag blir en stor fördel för ens framtida möjligheter.”

Sofie fortsätter att prata om hur Karlskoga är en trygg stad med mycket så nära:

“Det bästa med Karlskoga är att det är så nära till allt. Jag själv orienterar och gillar att vara i naturen, Karlskoga är perfekt för det. Man har skogen nära samtidigt som man är i stan, så vill man dit tar det inte mer än tio minuter. Det även väldigt nära till andra, större städer om man vill åka någon annanstans vilket är toppen.”

Sofie fortsätter att prata om hur hon märker en förändring i Karlskoga sen hon bodde i staden förra gången:

“Det är ett helt annat tempo i staden nu och det märks att det satsas här. Det märks att det lockas hit fler människor och man bygger mer bostäder och verksamheter. Jag känner av hur det läggs ner pengar och tid på att utveckla staden och nå ut med vilken bra plats Karlskoga faktiskt är.”