“Jag gör en storstadskarriär i en småstad”

iKarlskoga

Jag får väldigt mycket utrymme här och det finns alltid nya möjligheter att utvecklas. Jag har verkligen träffat helt rätt, både på jobbet och i staden!

Henrik Jern är 30 år gammal och kommer från Karlskoga. Han har en högskoleingenjörsexamen i produktutveckling och innovationsledning samt en magisterexamen inom området industriell organisation och ekonomi. Allt detta studerade han i Halmstad och bestämde sig sedan för att flytta tillbaka till hemstaden.

“Efter studierna sökte jag mig till Saabs graduate program; programmet pågick i 14 månader och under denna tid får man testa på olika funktioner inom organisationen. Det är en perfekt infasning in i arbetslivet och ett bra sätt att ta reda på vad man tycker om att arbeta med.”

Henrik fortsätter att berätta om hur han fastnade för inköp och hur han fick möjligheter att utvecklas där.

“Jag fick testa på olika uppgifter och även gå en del ledarskapsutbildningar under programmet vilket kändes väldigt kul och positivt att man ville satsa på oss. Hela upplevelsen gjorde ju såklart att jag fick en bra grund och en bra förståelse för företaget.”

Efter graduate-programmet, 2017, påbörjade Henrik en heltidstjänst hos Saab på inköps-avdelningen. Han berättar om hur han är stolt över att få arbeta hos Saab, ett väletablerat företag som dessutom finns på hans hemort.

Henrik berättar även om hur han från början hade planerna att söka sig till större städer för att göra karriär men hur graduate programmet fick honom på andra tankar:

“I och med att jag är från Karlskoga har jag alltid haft ett öga för de stora företagen vi har i stan. Och nu när jag faktiskt jobbar hos ett av dom inser jag vilka möjligheter det här ger mig. Både att jag får bo i en stad som har så mycket samtidigt som jag får arbeta på ett riktigt stort företag som vill satsa på mig och se mig utvecklas. Där får jag möjligheten att göra en storstadskarriär fast att jag bor i en småstad. Det blir ju inte bättre”

Henrik fortsätter att berätta om hur han fått växa och hur han känner att Saab ger honom utrymmet för personlig utveckling.

“I och med att jag är från Karlskoga har jag alltid haft ett öga för de företag vi har i stan. Och nu när jag faktiskt jobbar hos ett av dom inser jag vilka möjligheter det här ger mig. Både att jag får bo i en stad som har så mycket samtidigt som jag får arbeta på ett företag som vill satsa på mig och se mig utvecklas. Där får jag möjligheten att göra en storstadskarriär samtidigt som jag bor i en småstad. Det blir ju inte bättre”

Henrik fortsätter att berätta om hur han fått växa och hur han känner att Saab ger honom utrymmet för personlig utveckling.

“Om det är så att jag vill gräva djupare inom det jag gör eller vill bredda mig eller byta helt ger Saab utrymme till det. Dom lever verkligen upp till vad en arbetsgivare ska vara och efter att jag sökt en ny tjänst inom företaget blev det i juli klart att jag blir tillsatt som avdelningschef inom inköp vilket känns jättekul!” Henrik bor tillsammans med sin sambo och deras två barn. Han berättar att han känner ett stort hopp och ser optimistiskt på framtiden och om hur Karlskoga är en perfekt plats för barn att växa upp på samtidigt som han kan göra en karriär.”

“Det bästa med Karlskoga är att det har lite av varje, det är väldigt hemtrevligt och Karlskoga-andan har nånting”